Trends in 2022

Wellnesscentra en spa’s zijn plaatsen waar je je niet alleen goed voelt, maar ze geven je ook de mogelijkheid je bestaande drukke leven te ontvluchten en even een moment van rust te ervaren waarbij al je zintuigen geprikkeld worden.

Wanneer je een wellnesscentrum inricht, is het erg belangrijk met al deze zintuigen rekening te houden, denk daarbij aan armoma’s, gebruik van licht en kleuren. Deze elementen in combinatie met de juiste accessoires en meubelen zorgen voor een harmonieus ingerichte wellness. Het afgelopen decennium, en zelfs daarvoor, werden spa’s en wellnesscentra voornamelijk minimalistisch en bijna zakelijk ingericht, heel clean en strak design gecombineerd met veel luxe, de laatste jaren zie je dat we daar steeds meer vanaf stappen en we weer steeds meer rekening gaan houden met zowel lichamelijk als geestelijk welzijn, dichter naar jezelf komen en dichterbij de natuur. Deze trend zet zich ook in nieuw meubilair door, het gebruik van duurzame materialen, het aanleggen van bijvoorbeeld natuurlijke zwembaden en Japanse invloeden in toegepaste architectuur.

Dus, ben je na twee jaar beperkingen en een (deels) gesloten centrum toe aan een nieuwe start, misschien wel mét een nieuwe inrichting? Denk dan eens aan deze onderstaande trends voor 2022!

Grondstoffen
Verfijnde zeldzame of dure materialen zijn niet langer de standaard om voor een luxe uitstraling te zorgen. Tegenwoordig is het besef dat we allemaal samen moeten zorgen voor ons milieu, ons land en de wereld om ons heen steeds meer belangrijk geworden.

Een besef dat zorgt voor het gebruik van “nieuwe” grondstoffen in deze luxe branche, (hergebruikt) hout, natuursteen en marmer om weer terug te gaan en aansluiting te vinden met de natuur om ons heen. Maar dat is niet alles, deze pure grondstoffen worden veelal gecombineerd met gerecyclede materialen, handgemaakte meubelen en rustieke afwerkingen.

Natuur
2020 en 2021 hebben ons weer een beetje dichter bij de natuur gebracht, steeds meer designs combineren binnenruimtes met “buiten”-elementen. Groene hoekjes in een wellness met planten en natuurlijk aangelegde pools, indoor gebruik van natuursteen, zomaar een paar voorbeelden. Niet een mooie plant in een grote pot in de hoek van een ruimte, maar dusdanig gebruik van groen en natuurlijke materialen dat er een binnentuin ontstaat en de gehele ruimte een wordt met de natuur. Schitterend om te zien en genot om te verblijven.

Natuurlijke vormen
Een van de grootste trends in 2022 wordt de aanwezigheid van organische vormen, zacht en rond. Je zal de natuur tegenkomen, niet alleen in het gebruik van materialen en kleuren, maar ook in de keuzes voor inrichting, ronde zachte omhullende accessoires die geïnspireerd zijn op organische, natuurlijke vormen. Vormen die gevoelens van rust, welzijn en comfort oproepen, ga je terugvinden in ronde sofa’s, organische sauna’s en pools en fauteuils met natuurlijke vormen.

Licht
Zacht en indirect licht vervangt steeds meer het directe, van bovenaf komende licht wat we gewend waren uit de strakke, minimalistische inrichting van weleer. Licht is in feite een onmisbare factor in elke ruimte om een sfeer van ontspanning en rust te creëren. Het gebruik van natuurlijk licht door ramen, lichtkoepels of -kokers zal een belangrijke trend worden in 2022. Door optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht zorg je meteen voor die extra verbintenis met de buitenwereld.

Kleuren
De kleuren die zich zullen onderscheiden in 2022 zijn neutraal, sober en geruststellend, denk bijvoorbeeld aan verschillende tonen grijs, makkelijk te combineren met warme en heldere kleuren.
Die combinatie geeft je rust en een gevoel van warmte, maar tevens energie en zin in het leven. Met gebruik van de juiste natuurlijke materialen creëer je zo een stille en rustgevende ruimte, zoals alleen de natuur je die zou kunnen bieden!

Japan
Invloeden vanuit Japan zijn zeker een van de meest voorkomende trends voor 202. Mooie open ruimtes met een mooi lijnenspel die een perfecte balans creëren tussen kleuren, licht en materialen. Een oosterse sfeer puur door gebruik van neutrale kleuren, aardtonen, natuursteen, hout, papier en zachte stoffen.