Over LEMI

#1 in Italiaanse Spa-apparatuur

Al sinds 1989 fabriceert LEMI behandelstoelen, wellnessbanken, en massagetafels voor zowel de Beauty & Spa– als de Medische sector. Dankzij intensief onderzoek en ontwikkeling, evenals hun continue drang voorop te lopen met de huidige – en nieuwe technologieën, wordt LEMI erkend als een van de grote spelers binnen hun vakgebied, en dat wereldwijd.

Zij staan bekend om hun exceptionele designs, onderzoeken, technologie, kwaliteit én functionaliteit en de nauwgezette beeldschone afwerking van al hun producten. Samen met onmiskenbaar Italiaans vakmanschap hebben deze principes bijgedragen aan de ontwikkeling van een groot aantal LEMI-producten.

LEMI Italië

Tegenwoordig heeft LEMI, naast meer dan 1.000 vierkante meter kantoorruimte en een showroom van 500 vierkante meter, een personeelsbestand van meer dan 60 medewerkers en een productieoppervlak van meer dan 7.000 vierkante meter, waaronder twee volledig uitgeruste productiefaciliteiten in Azzanello en Casalbuttano .

Over Lemi-Handwerk-01
Over Lemi-Locaties

Wereldwijde speler

De merknaam LEMI is momenteel te vinden in meer dan 100 landen wereldwijd. Met zijn uitgebreide netwerk van distributeurs en verkoopvertegenwoordigers is het bedrijf volledig in staat te voldoen aan de eisen van de wereldwijde markten, vooral dankzij zijn aangeboren vermogen om te anticiperen op de behoeften van de industrie.

LEMI staat bovendien bekend om zijn hoogwaardige en technologisch geavanceerde producten van onmiskenbare Italiaanse stijl.

Over Lemi-Handwerk

Over Lemi-Stijl

Stijl

Alle LEMI-producten beschikken over een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. Het bedrijf biedt zelfs een enorm assortiment aan kleuren, materialen, afwerkingen, metalen en houtproducten om elk model uniek te maken.

Alle gecapitonneerde modellen worden bovendien met de hand afgewerkt door de stofferingsafdeling van LEMI. Hier worden onze hoogopgeleide en ervaren stoffeerders constant gemotiveerd naar perfectie en buitengewone effecten te creëren. Het is een kwestie van stijl. Italiaanse stijl, die wereldwijd bekend is.

Over Lemi-Selectie

Selectie

Hoogstaand vakmanschap, maximale aandacht voor detail, uitzonderlijke productkwaliteit en uitgebreide service. Voor LEMI is dit de gewoonste zaak van de wereld. De strategie van LEMI is gebaseerd op de volledige onafhankelijkheid van het bedrijf, de efficiëntie van een geavanceerde R&D-afdeling. Met daarnaast de beslissing om de productieprocessen niet uit te besteden.

Van concept tot ontwerp, prototypes en verpakking, de hele levenscyclus van het product wordt intern beheerd. Hier wordt elk afzonderlijk onderdeel beoordeeld volgens strikte inspectiecriteria.

Over Lemi-Duurzaamkheid

Duurzaamheid

LEMI streeft al een aantal jaren zijn ecologische duurzaamheidsdoelstellingen na. Naast het uitrusten van de productiefaciliteit met zonnepanelen en LED-verlichtingssystemen, omvatten deze doelen ook het creëren van een duurzaam bedrijf wat niet uitsluitend gebaseerd is op economische criteria. Dit betekent het selecteren van nieuwe, meer duurzaam werkende, leveranciers, het aanpassen van de apparatuur en het evalueren van nieuwe materialen.

Tegenwoordig wordt 70% van de houten apparatuur en behandeltafels van het bedrijf vervaardigd met FSC-gecertificeerd hout uit onbeschermde bossen. Een ander voorbeeld zijn de matrashoezen, vrij van synthetische kleurstoffen en giftige materialen, die worden geleverd door leveranciers die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling.