LED 300

De operatielamp LED 300 DF is uitermate geschikt als operatielamp voor tandartsen, dierenartsen, poliklinieken in ziekenhuizen en privéklinieken.

Een operatielamp onderscheid zich door de lichtopbrengst, maar voornamelijk door de grootte van de lampenkop. Hoe groter de lampenkop des te minder schaduw heeft u in het werkgebied.

De LED 300 DF heeft een lichtopbrengst van 140.000 lux en heeft een instelbaar lichtveldgrootte van 14 – 28 cm. Doormiddel van het Duo-Focus systeem heeft het lichtveld een zeer groot bereik, dit is uniek voor een dergelijke lamp. De lamp heeft een kleurtemperatuur van 4.500 Kelvin, wat ook wel koud licht wordt genoemd. Dit operatielicht geeft een helder lichtbeeld waardoor u alle oneffenheden en details kunt waarnemen. Met een kleurweergave(Ra waarde) van 95% heeft u een natuurlijke weergave wat de daglichtkleur zo goed mogelijk benaderd. De operatielamp is optioneel leverbaar met een Midden-Spot, waardoor de lichtsterkte  toeneemt tot 160.000 lux. Ook bestaat de mogelijkheid om de operatielamp te voorzien van een HD-camerasysteem wat u zou kunnen helpen met analyseren of voor educatieve doeleinden.

De verschillende poliklinieken in ziekenhuizen waar deze lamp gebruikt wordt zijn bijvoorbeeld: Poliklinische Operatiekamers (POK), Dermatologie, Spoedeisende hulp, kaakchirurgie, Oogheelkunde, Gipskamer, Gynaecologie en Verloskunde. In ziekenhuizen en privéklinieken is de operatielamp goed te combineren met een extra operatielamp of een apparatendrager/ monitordrager. Voor een dierenarts kan de LED 300 gecombineerd worden met een satellietlamp zoals de LED 150 of ook een apparatendrager of monitordrager.

Deze lamp is leverbaar als plafondmodel, wandmodel en statiefmodel.

Superieure kleurweergave

Door de uitstekende daglichtkleur van 95%, herkent de chirurg zelfs de kleinste nuances in het wondgebied. Hierdoor is het aangenaam werken en geeft dit een natuurlijk contrast. Door het kleurenspectrum in het werkgebied is het aangenaam werken.

Geslepen Multi-lenssysteem

De lenzen worden met behulp van de computer geslepen waardoor er een volledige gelijkheid wordt gegarandeerd tussen de lenzen. Elke LED wordt afzonderlijk aangestuurd en hebben elk een eigen LED module waardoor zij hun eigen lichtveld genereren. Een lichtsterkte van 140.000 lux op een afstand van 1 meter kunnen zonder problemen worden behaald.

Bedieningspaneel en handgreep

Op het uitgebreide bedieningspaneel welke aan de lampenkop gemonteerd is kunt u alle instellingen van de lamp eenvoudig bedienen. De verschillende functie op het bedieningspaneel zijn bijvoorbeeld lichtsterkte, diepte uitlichting, Endoscopie stand inschakelen, lichtkleur instelling (MC en Smart-modellen), en een laserpunt inschakelen(optioneel).

Met de handgreep kunt u de focussering instellen en u kunt ervoor kiezen om een van bovengenoemde functies ook met de handgreep te bedienen, zodat u altijd steriel blijft werken.

Ontwikkeling en gebruik

Tijdens de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een eenvoudige bediening en het hoge gemak bij onderhoud. Door de ring aan de buitenzijde van de lamp kunnen luchtstromen makkelijk van bovenaf langs de lamp heengeleid worden. Dit zorgt ook voor een minimale warmtestijging.

Door de flexibele arm en het handvat is de lamp makkelijk en nauwkeurig met één hand in positie rondom het wondgebied te brengen. 

Dankzij het gebruik van inwendige sleepcontacten zijn de draaimogelijkheden onbegrensd.

Doormiddel van draaien aan de handgreep kunt u de verschillende standen selecteren. Hiermee stelt u de juiste grote van het lichtveld in afhankelijk van de grote van het wondgebied.

Lange levensduur / laag stroom verbruik

Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige LED’s is een levensduur van meer dan 50.000 branduren gegarandeerd. Ten opzichte van halogeenlampen hebben LED lampen een besparing van meer dan 50%. Ook hoeft u tussentijds geen lichtbronnen meer te vervangen.

Door het lage stroomverbruik en de hoge kwaliteit van de LED’s heeft u maximaal 0,5 graden warmtestijging na 3 uur branden.

Onze Onderzoekslampen

Maak kennis met onze medische producten, als gevolg van het volledige assortiment van onze onderzoekslampen van het merk Dr.Mach. De onderzoekslampen zijn te gebruiken voor uw haartransplantatie, bloedafname chemotherapie en gynaecologie kliniek. Onze collectie operatie lampen zijn bedoeld om u te verrijken met het hoogste niveau van professionaliteit. De onderzoekslamp wordt veel gebruikt op diverse ziekenhuisafdelingen. Deze lampen zijn te gebruiken voor controle van bijvoorbeeld littekens of eventueel verwijderen van hechtingen. Iedere lamp heeft een superieure kleurweergave, met een uitstekende daglichtkleur van 95%. de dentale lampen zijn geslepen Multi-lenssysteem om op de juiste afstand de perfecte lichtsterkte te behalen. Dr. Mach garandeert dat de onderzoekslampen, dentale lampen en de operatielampen een lange levensduur en een laag stroom verbruik, met meer dan 50.000 branduren hebben, om iedere klant tevredenstellen. Je bent van harte welkom om nu de hele collectie te ontdekken!

Terug naar het overzicht