Maatschappelijk Verantwoord

Maatschappelijk Verantwoord ”  Er is niets blijvends behalve verandering”

(Heraclitus)

Dat was de gedachte van LEMI bij het kiezen, in 2014, voor de weg naar duurzaamheid. Dit is een lang en uitdagend proces dat alleen resultaten oplevert als het serieus wordt nagestreefd. Dit is de reden waarom LEMI niet stopte, maar verder ging en een pad van bedrijfsgroei insloeg dat verschillende aspecten omvatte, gericht op een continue verbetering voor zowel de mensen als de omgeving waarin ze werken.

Maatschappelijk Verantwoord-Fitnesszone

Fitnesszone

Direct naar bedrijfsverbetering gericht op welzijn, is de reeds aanwezige ruimte gewijd aan de GYM onlangs vernieuwd.

Werknemers kunnen aan het einde van de werkdag en tijdens de pauzes profiteren van hoogwaardige fitnessapparatuur om een ​​persoonlijk fitnessplan op te stellen op basis van hun behoeften.

Dit stelt mensen in staat om het belang van constante fysieke activiteit in te zien, wat vaak moeilijk te beoefenen is vanwege de eigen agenda of gewoon door gebrek aan wil.

Maatschappelijk Verantwoord - Engelse lessen

Engelse lessen

Geheel gericht op de wereldmarkt en als wereldleider in wellness, kon LEMI niet nalaten aandacht te besteden aan de taalkundige voorbereiding van zijn medewerkers door een cursus Engels op te zetten met lessen gebaseerd op het individuele niveau van mensen.

Het doel is om de gesproken taal vloeiend te oefenen, gebruik makend van de typisch zakelijke woordenschat.

Maatschappelijk Verantwoord - Geiten

Geiten

Waarom in de groene visie van het bedrijf niet een kudde van 10 geiten grootbrengen die de balans tussen stedelijke ruimte en groen in de omgeving helpen behouden? LEMI deed het! Met de inzet om ze dagelijks te voeden en de juiste omstandigheden te creëren en voor hun onderhoud. Hiervoor is er een grote afgesloten ruimte waar ze een schuilplaats vinden wanneer de weersomstandigheden ongunstig zijn. Dankzij een hut die persoonlijk door Lemi-eigenaren is gebouwd.

Maatschappelijk Verantwoord - Groen denken

Groen denken

In het begin door de fabriek uit te rusten met fotovoltaïsche panelen en LED-verlichtingssystemen, waardoor hij zijn eigen impact op het milieu verbetert. Daarnaast zijn zij op zoek naar schoon energieverbruik en een waardeschaal creëert die niet alleen op economische criteria is gebaseerd. Dit maakt het Maatschappelijk Verantwoord.

Een voorbeeld is de selectie van nieuwe leveranciers en nieuwe materialen, zoals FSC®-gecertificeerd hout, gebruikt voor de productie van onze Beauty & Spa hoogwaardige bedden.

Op dezelfde manier zijn matrasovertrekken vrij van synthetische kleuren en giftige materialen, altijd met respect voor het milieu.

Pilates

Pilates

Twee jaar geleden werd in een speciale ruimte een post-work pilates-cursus gelanceerd met verschillende medewerkers. Zij hebben erg genoten van deze discipline die gericht is op het verbeteren van de houding. Deze komt vaak in gevaar door verkeerde werkhoudingen en lichamelijke aandoeningen. Zowel de geest als het lichaam worden in gelijke mate gestimuleerd. Om de les om te zetten in een moment van totaal welzijn, wordt dit vooral gewaardeerd na een drukke werkdag.

Eethoek

Eethoek

Sinds 2017 zet LEMI het welzijn van zijn medewerkers in de kijker. Ten eerste is er een pauze van 10 minuten halverwege de ochtend. Daarnaast is er een pauze van 10 minuten halverwege de middag ingesteld voor het hele team. Dit biedt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in een specifieke ruimte binnen het bedrijf, de warme en comfortabele EETKAMER die is uitgerust met alle benodigde apparatuur.

Ten tweede is deze moderne ruimte ook ontworpen om te lunchen, zonder op kantoor te blijven of op eigen gelegenheid uit eten te gaan. Dit bespaart tijd en energie, naast voordelen voor de gezondheid, omdat het mogelijk is om een ​​gemeenschappelijke ruimte te delen. Het is belangrijk om in alle rust te lunchen, zonder constant op de klok te hoeven kijken. Dit maakt het Maatschappelijk Verantwoord.

Magere productie

Lemi is nooit gestopt, maar ze heeft altijd geprobeerd zichzelf in elk aspect te verbeteren. Vervolgens identificeerde hij ‘lean production’ als een manier om verspilling te identificeren, te elimineren en meer te produceren. Dit is niets anders dan het eerste principe waarop lean produceren is gebaseerd. De volgende fase omvat het creëren van een waardestroom die continu moet worde. Dat is wat LEMI heeft gedaan, radicaal ingrijpen in de productieplanning, het creëren van een productiesysteem waarop een continue interactie met de klant is. Dit stelt ons in staat om te anticiperen op de marktvraag door de productie te organiseren. Daarnaast is het belangrijk om verspilling van tijd en middelen te minimaliseren. Concreet heeft LEMI praktische tools geïmplementeerd zoals “Visual Management”: bewegwijzering, rekken en schoolborden in productieruimten gericht op het optimaliseren van individuele productieactiviteiten.

Magere productie-02
Maatschappelijk Verantwoord - Magere productie-01

Verder heeft LEMI een andere lean-methode toegepast. De 5S-methode (seiri, seiton, seiso, seiketsu, shitsuke) om werkprocedures te reorganiseren op basis van 5 fundamentele stappen. Uitgaande van het elimineren van onnodige uitrustingsstukken en de consequente organisatie van de strikt noodzakelijke, wordt de omgeving constant schoon en op orde gehouden. LEMI heeft dit proces standaard gemaakt en gedeeld door alle operators. De Just in Time (JIT) methode heeft geleid tot een versnelling van het productiesysteem van de Behandelstoelenmassagebankenwellnessbanken en synchronisatie met de markt. Dit maakt het Maatschappelijk Verantwoord. Het bestaat uit het minimaliseren van voorraden, het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de dienstverlening aan klanten. Alles in realtime tekenen, zoals in de supermarkt, op grondstoffen of afgewerkte producten, gebaseerd op een tractielogica gekoppeld aan de marktvraag. Zelfs de reorganisatie van de productie weerspiegelt het idee van LEMI om te verbeteren.