Herfst wellness: tips om body en mind voor te bereiden op een koud seizoen

De herfst is al begonnen, na de zomer veelal in de zon te hebben doorgebracht, heeft onze huid het nu nodig te regenereren en zich goed voor te bereiden op de komst van de winter. Naast je dagelijkse verzorging van je huid is het heel verstandig om je huid goed te (laten) scrubben en vocht inbrengende en huidreinigingsbehandelingen in een beautycenter of spa te ondergaan. Maar wat zijn nou de meest aanbevolen behandelingen na een zomerseizoen? Bij Behandelstoelen.nl hebben we besloten je te helpen met een lijstje met de beste “na-de-zon”-behandelingen. 

De beste schoonheidsbehandelingen voor de herfst!

Scrub: Na heerlijke uren in de warme zon te zijn geweest, is een goede scrub zeker een goede manier om gedag te zeggen tegen een droge en ruwe huid.
Een goede scrubbehandeling is zowel voor je lichaam als je gezicht een uitstékende manier om je huid weer nieuwe cellen aan te laten maken (regenereren). Een professional zal de scrub crème met cirkelvormige bewegingen op je lichaam en gezicht aanbrengen om zo weer nieuw leven in je huid te blazen. Het enige wat jíj hoeft te doen is te gaan liggen en te genieten van het moment.

Pakkingen: Een scrubbehandeling wordt meestal opgevolgd door een “vocht inbrengende pakking. Zo helpt een kruidenpakking je om te ontgiften en te helen, een pakking met modder om je bloedcirculatie weer goed op peil te brengen én je huid als het ware te polijsten en stevig te houden tot pakking waarbij je af kunt slanken door overtollig vocht in je huid te laten ontsnappen en specifieke delen van je lichaam steviger kunt laten worden.

Anti-aging gezichtsbehandeling:  met deze behandeling probeer je meestal om kleine rimpeltjes en vlekken die door blootstelling aan de zon zijn ontstaan aan te pakken. Een professional zal je gezicht behandelen meet een peeling of scrub en daarnaast je gezichtspieren stimuleren hun elasticiteit te hervinden.

Hot stone massage: als de temperatuur begint te dalen en de eerste herfstbuien ons land weer tergen, maak dan eens een paar uurtjes vrij om te genieten. De ídeale massage bij het vallen van de eerste blaadjes is ontegenzeggelijk die met hot stones. Door gebruik van aromatherapie in combinatie met warme vulkanische stenen zal je spierspanning en gewrichtspijn voelen afnemen en je bijna herboren voelen.

Pedicure: deze mag zeker niet ontbreken in deze lijst, de pedicurebehandeling. Na de zomer met luchtige schoenen en slippers, sluit je je voeten veelal weer op in nauwe, dichte schoenen of laarzen. Daarom is oktober de ideale maand om te beginnen met het extra verzorgen van je voeten. Van heetwaterbehandelingen tot massages, een scrubmasker of een nagel of nagelriem behandeling. Wat wil je nog meer?

Geniet van de herfst!