Hoe kies je een behandelstoel

De wellnessbank is een van de iconen van wellnesscentra. Het is het fundamentele hulpmiddel voor alle masseurs en therapeuten, dus voordat u er een aanschaft, is het belangrijk om een ​​paar dingen te weten. De juiste aankoop doen is in dit geval niet eenvoudig omdat er verschillende aspecten zijn waarmee u rekening moet houden. In principe is het essentieel om esthetiek en praktijk te combineren. Je moet enerzijds kunnen voldoen aan de behoeften van professionals in de schoonheids- en wellnesssector en anderzijds aan de esthetische behoeften van klanten.

Lemi zorgt er voor dat de wellnessbank professioneel en gebruiksvriendelijk is en daarnaast is deze mooi om te zien en comfortabel voor de cliënt.

Elektrische of handmatige multifunctionele tafel

Het verschil zit natuurlijk in gewicht en kwaliteit. De elektrisch verstelbare multifunctionele tafels zijn zeker zwaarder maar zorgen zeker voor een zeker hogere kwaliteitsstandaard dan de handmatige.

De keuze hangt in dit geval alleen af ​​van uw persoonlijke wensen, maar als u een wellnesscentrum inricht, dan ligt de keuze voor de hand: de multifunctionele vaste bedden zijn zeker iets voor u want ze kunnen ook een meubelstuk zijn dat bijdraagt ​​aan verbetering van het verfijnde en minimalistische ontwerp van de omgeving.

Op dit punt is het goed om één ding te onthouden. De wellnessbank moet noodzakelijkerwijs enkele essentiële kenmerken hebben. Het moet:

 • comfortabel zijn voor zowel de klant als de professional
 • gemakkelijk te gebruiken en schoon te zijn
 • optimaliseer de werkruimte
 • hebben een elegant en functioneel ontwerp
 • worden gebouwd met hoogwaardige materialen om een ​​maximale levensduur en een laag slijtageniveau te hebben
 • gecertificeerd zijn
 • onder garantie en na verkoop vallen

Dit zijn de kardinale punten die uw keuze bepalen, als u dit niet in gedachten houdt, riskeert u een aankoop te doen die u niet 100% tevreden stelt.

Hoe de maat te kiezen

De tafel moet volledig in de beschikbare ruimte passen. Bereken goed de grootte van de omgeving waarin u hem wilt plaatsen en houd ook rekening met de werkruimte waarin de therapeut zich verplaatst tijdens het uitvoeren van behandelingen / massages.

Lengte

Over het algemeen zijn de tafels minimaal 180 cm lang en maximaal 195 cm lang. Als de patiënt buitengewoon lang is, kunt u profiteren van de verstelbare hoofdsteun. Lengte is een zeer belangrijke factor, niet alleen voor het comfort van de cliënt, maar ook voor de therapeut. In feite kan een tafel die ongeschikt is voor de therapeut na verloop van tijd lichamelijke problemen veroorzaken vanwege een verkeerde houding tijdens behandelingen. Dit moet u zoveel mogelijk proberen te vermijden door de lengte van de massagetafel goed te evalueren.

Breedte

Over het algemeen zijn de standaardmaten van een professionele massagetafel voor schoonheidscentra en spa’s ongeveer 75/80 cm breed . Het is duidelijk dat hoe breder de tafel, hoe groter het comfort voor de klant. Onthoud echter altijd de beschikbare ruimte: kies geen tafel die te breed is als de ruimte beperkt is. Verander de cabine, of verander het model van de massagetafel. Houd er altijd rekening mee dat een grote en opgeruimde ruimte een gevoel van reinheid en sereniteit uitstraalt naar de klant die de behandeling ondergaat.

Hoogte

Deze functie is afhankelijk van persoonlijke smaak, ergonomie en het soort massages dat wordt uitgevoerd. Meestal kan de hoogte handmatig worden aangepast of via een elektrisch verstelsysteem. Hoe dan ook, de standaardmaten zijn tussen de 60 en 86 centimeter.

Wat ook belangrijk is, dankzij de elektrisch verstelbare hoogte is de tafel stabieler, het is dus veel comfortabeler voor de klant en ook voor de professional. Dit voorkomt dat de therapeut pijn krijgt door een verkeerde houding, aangezien hij / zij de tafel zo kan aanpassen dat het voor hem / haar comfortabel is.

Hoe de materialen te kiezen

Hout, metaal of aluminium? De materiaalkeuze voor het onderstel van de tafels wordt voornamelijk ingegeven door een esthetisch en inrichtingsprobleem , het spreekt voor zich dat het bed ontworpen met een bepaald materiaal veiligheid, stabiliteit en gebruiksgemak moet garanderen.

Wat betreft de vulling en de meubelstof, dikte is een belangrijke factor voor het comfort van de klant.

Het meest gebruikte materiaal is eco-leer, omdat het lang meegaat en na elk gebruik gemakkelijk te reinigen is. Het is ook een niet-ademend materiaal, daarom geschikt voor het gebruik van materialen zoals crèmes of oliën.

Het materiaal dat wordt gebruikt om de massagetafel te bekleden, moet absoluut vuurvast, antibacterieel en schimmelwerend zijn om hygiënisch-sanitaire redenen.

Welke accessoires je moet kiezen

Voor een professionele massagetafel is de keuze van accessoires een volledige discretie van de masseur. De keuze moet echter ook worden beïnvloed door het type behandeling en het type klanten dat van het bed verwacht wordt.

Sommige accessoires zijn echte musthave. Hier zijn enkele van de bestverkochte en meest populaire accessoires in wellnesscentra:

 • bescherm uw investering, koop daarom altijd een matrashoes met een polyurethaan gedeelte (dus met een kunststof binnenkant) om de matras te beschermen en deze levenslang als nieuw te houden.
 • afneembare hoofdsteunen: ze zijn handig voor nek- en baarmoederhalsmassage. Bij bedden is de hoofdsteun meestal geïntegreerd in de hele structuur. Het basisprincipe is dat hoofd, rug, armen en benen volledig ontspannen moeten zijn. Het lichaam moet leunen zonder verstuikingen of contracturen. Om deze reden is het beter dat de rugleuning altijd omhoog kan.
 • verwarmde matras: dit is een fundamentele bijzonderheid voor behandelingen die thermisch comfort vereisen. (Het wordt echter aanbevolen om voor deze keuze te kiezen, aangezien bij de meeste behandelingen de klant zich ontkleed)
 • aromatherapie: voor het gemak bieden we het al geïntegreerd in het bed aan, aromatherapie biedt meer ontspanning en meer zintuiglijke interactie van de cliënt. Het stelt je ook in staat om de ervaring nog meer aan te passen door de gewenste geur te kiezen.
 • geluidskit: een bluetooth-audiodiffusiesysteem dat ook al in het spabad is geïntegreerd. Bij aromatherapie verbetert het de personalisatie van de behandeling en de interactie met de cliënt.
 • Ledsysteem voor chromotherapie: het voordeel van de invloed van gekleurd licht is nu een onmisbaar voorrecht. Chromotherapie is nu wijdverbreid in schoonheidssalons en spa’s over de hele wereld.
 • watermatras: de golvende en ontspannende beweging van het water versterkt de voordelen van lichaamsmassage.